Stanje Na Putevima

Pretežno oblačno vreme preovlađuje u većem delu Srbije, sa slabim jutarnjim mrazem i maglom koja smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na Kopoaniku, Zlatiboru i Crnom Vrhu, saopštio je AMSS.

Odrona ima posebno duž Derdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Na autoputu E-75, Beograd-Novi Sad, na nadvožnjaku kod petlje Batajnica, u toku je sanacija kolovoza zbog čega se saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu preusmerava. Predviđeno je da se radovi završe 1. novembra 2009.

Zbog radova na sanaciji klizišta kod mesta Burgijci, ispred petlje za Grdelicu, na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), deonica Leskovac-Grdelica, saobraćaj je potpuno obustavljen do 15. novembra.
Saobraćaj je sa autoputa preusmeren na regionalni od Leskovca ka Grdelici.

Zbog radova na popravci mosta preko reke Crni Timok, na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, na delu između Selišta i Gamzigradske banje, saobraćaj će potpuno biti obustavljen do 9. novembra, a vozila se usmeravaju na alternativni put.

Zbog oštećenja dilatacionih spojnica na mostu preko Dunava, na magistralnom putu M-24, deonica Kovin-Smederevo, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na mostu preko Zapadne Morave, na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M-23.1 Kragujevac-Kraljevo, preko Vitanovca, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila do 15.
novembra. Alternativni pravac je Kragujevac-Kraljevo preko Knića i Mrčajevaca.

Zbog popravke nadvožnjaka kod Mihajlovca na autoputu E-75, Niš-Beograd, za saobraćaj je zatvorena brza traka u smeru Niš-Beograd u zoni izvođenja radova.

Zbog sanacije kolovoza na autoputu E-75 na deonici od Pojata ka Ražnju, na prevoju Mečka, saobraćaj se obavlja dvosmerno levom stranom kolovoza.

Zbog popravke je sužen i vijadukt iz pravca Beograda ka Nišu, kod Ražnja, na autoputu E-75.

Zbog izvođenja radova na interventnoj popravci mosta na magistralnom putu M-7 preko Jegričke reke, kod Žablja do 15. novembra saobraćaj preko mosta se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila.

Popravlja se most na reci Savi kod Sremske Rače, pa se saobraćaj obavlja uz povremene prekide.

I dalje je oštećen kolovioz na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici Uzići-Požega-Asanovac, te vozila moraju da se kreću sporije.

Usled oštećenja kolovoza na mostu na magistralnom putu M-2, 15 kilometara od Ribarića ka Rožaju, saobraćaj je usporen.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, saobraćaj se zbog radova obavlja uz povremene prekide.

(AMSS)