Pet novih metoda saobraćajne policije

Većina vozača je primetila promene u načinu na koji saobraćajna policija spovodi kontrole saobraćaja ove godine. Suprotno ustaljenoj praksi saobraćajci su počeli da iznenađuju vozače inovativnim načinima kontrole saobaćaja. U večitoj „igri mačke i miša“, policija je povukla poteze kojima je stala na rep mnogim nesavesnim vozačima.

Koje inovativne metode koristi saobraćajna policija ?
Sledi lista:

1. Nove lokacije 
Ljudi se vode navikama. Lokacije radara i policijske kontrole su decenijama iste, vozači automatski usporavaju tamo gde očekuju kontrolu. Ali u poslednje vreme policija bazira kontrolne punktove na potpuno novim i neočekivanim mestima, gde nikada ranije nisu bili bazirani. Pa tako vozači uspore očekujući radar na tradicionalnoj lokaciji, kada vide da ga nema ubrzaju, o onda bivaju ulovljeni radarom na novoj lokaciji.
Jednostavna rešenja su često najbolja, a to pokazuje i ovaj primer.

2. Neočekivani tip kontrole
Vozači na određenim deonicama puta ili određenim delovima dana očekuju određen tip saobraćajne kontrole. Npr. petkom uveče u Beogradu vozači očekuju da svaka saobraćajna kontrola vrši alkotestiranje vozača. Pa ako je vozač trezan ne treba da brine o poštovanju ostalih saobraćajnih propisa. Nedavno su na tradicionalnim lokacijama za noćne alko testove u Beogradu postavljeni radari za brzinu. Što je uzrokovalo ogromnom broju napisanih kazni za prekoračenje brzine.
Ponovo je jeftino i jednostavno rešenje dovelo do pisanje velikog broja kazni.

3. Presretači, ali u gradu
Presretači su specijalna vozila saobraćajne policije namenjena beleženju saobraćajnih prekršaja na autoputevima i magistralnim putevima, pri velikim brzinama. Ipak od ove godine saobraćajna policija koristi presretače na gradskim ulicama, pre svega u Beogradu na većim bulevarima gde je ograničenje brzine 50Km/h. Poslednja novost su motocikli presretači na gradskim ulicama – radi se o sportskim motorima koji mogu da razviju brzinu do 300Km/h, izgledaju kao civilni motori, a vozači su odeveni kao civili. Ipak ovi motori su opremljeni obremom za snimanje i merenje brzine vozila. Pa je tako veliki broj beograđana ulovljen strane motocikala presretača .

 

4. Mobilni radari

Fiksni radari i kamere za beleženje brzine su stara vest. Ali nova vest je pojava mobilnih kamera za beleženje brzine. Kamere stoje pored puta, bez stalnog policijskog nadzora. Kamere su tako konstruisane da svakodnevno mogu da menjaju lokaciju. Za sada je mali broj ovih kamera.

U susednoj Bosni i Hercegovini upotreba mobilnih radara je dala neverovatne rezultate ove godine, broj zabeleženih prekršaja je ogroman. Slično se očekuje i u Srbiji ako saobraćjna policija nabavi veći broj ovih sistema.

5. Beleženje srednje brzine na autoputu

U 2017. godini počela je implementacija sistema za beleženje srednje brzine vozila na autoputevima u Srbiji. Brzina vozila se meri posredno koristeći zabeleženo vreme ulaska i izlaska sa autoputa na naplatnim rampama. Ova metoda nadzora brzine vozila je u nekim zapadnim zemljama zabranjena. Mišljenja u vezi efikasnosti ovog metoda u cilju povećanja bezbednosti na autoputevima su podeljena. Dok iskustva pokazuju da merenje srednje brzine pozitivno utiče na regulisanje brzine na autoputu.

 

U zaključku 2017. godina donela je vozačima veliki broj novosti u smislu načina na koji saobraćajna policija vrši kontrolu saobraćaja. Redovi zaustavljenih automobila na lokacijama patrola saobraćajne policije pokazuju da su saobraćajci postali mnogo efikasniji u kažanjavanju nesavsenih vozača nego pre. Neki vozači sugerišu da pojačene mere kontrole imaju za cilj punjenjenje budžeta, a ne povećanje bezbednosti saobraćaja. Ali jedno je sigurno, vozači koji voze po propisima neće biti pod udarom pojačanih i inovativnih kontrola saobraćajaca.

 

 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *