Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila

Ministarsvo za infrastrukturu Republike Srbije predložilo je Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila, u kome su definisani i propisani tehnički uslovi koje moraju da ispune vozila u saobraćaju na putevima. Kao i novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju novi Pravilnik donosi niz promenena i novosti, a uvode se pravila u vezi modernih tehničkih karakteristika vozila do sada nepoznatih za zakon.

Dodatna oprema u vozilu, uklanjanje katalizatora, zatamnjivanje stakala, rezervni „ćopavi“ točak, prikolice, ABS, zimske gume i oprema, ksenonski farovi, svetlosna signalizacija na traktorima su deo tehničkih karakteristika kojima se bavi novi Pravinik o tehničkim uslovima vozila.

U nastavku izdvajamo neke od interesantnih odredaba pravilnika vezanih za putnička vozila, po novoj nomenklaturi označenih kao M1 kategorija. Na kraju članka je link sa koga možete preuzeti ceo tekst pravilnika.


-Kategorije vozila i podkategorije:

KATEGORIJA L – MOPEDI, MOTOCIKLI, TRICIKLI I ČETVOROCIKLI
Kategorija L1 – moped
Kategorija L2 – laki tricikl
Kategorija L3 – motocikl
Kategorija L4 – motocikl sa bočnim sedištem
Kategorija L5 – teški tricikl
Kategorija L6 – laki četvorocikl
Kategorija L7 – teški četvorocikl

KATEGORIJA M – VOZILA ZA PREVOZ PUTNIKA
Kategorija M1 – putničko vozilo
Kategorija M2 – laki autobus
Kategorija M3- teški autobus

KATEGORIJA N – TERETNA VOZILA
KATEGORIJA O – PRIKLJUČNA VOZILA
KATEGORIJA T – TRAKTORI
KATEGORIJA R – PRIKLJUČNO VOZILO TRAKTORA
TERENSKA VOZILA – KATEGORIJA G

Podkategorije i detalje kategorija potražiti u Pravilniku.

-Tablice

Tablica ne sme po vertikalnoj osi biti nagnuta više od 30° prema gore niti više od 15° prema dole. Tablica mora biti vidljiva sve vreme vožnje i ne sme postojati mogućnost da se tokom vožnje promeni ugao vidljivosti tablice.

– Svetla tablica

Mora biti ugrađeno i izvedeno tako da daje svetlost bele boje.

– Boja prednjih svetala

Svetlost glavnih farova mora biti bele boje.

– Ksenonska svetla

U slučaju da je vozilo opremljeno svetlima sa gasnim izvorom svetlosti obavezan deo opreme je i uređaj za čišćenje farova.
Vozila kategorije M i N moraju imati uređaj za nivelaciju snopa glavnih svetala…koji može biti sa ručnim ili automatskim podešavanjem.
U slučaju da je vozilo opremljeno oborenim svetlima sa gasnim izvorom svetlosti ovaj uređaj mora biti automatski.

– Stop svetla

Moraju biti ugrađena i izvedena kao najmanje dva stop svetla na zadnjoj strani vozila. Motorna vozila kategorije M1 prvi put registrovana nakon 01.01.2005. godine moraju imati ugrađeno treće stop svetlo na srednjoj podužnoj ravni vozila.

– Rezervne sijalice

Moraju postojati, na vidnom mestu, rezervne sijalice najmanje za polovinu sijaličnih mesta.

– Rezerve sijalice za Ksenonska svetla, LED i sl.

Vozila koja su opremljena svetlosnim telima bez žarne niti ( gasni izvor svetla, Led i sl. ) ne moraju imati rezervne sijalice za ta rasvetna tela.

– Zatamnjivanje stakala

Bočna stakla u ravni vozača mogu biti naknadno zatamnjena tako da ukupna vrednost prigušenja svetla ne prelazi 25%. Ostala stakla na vozilu osim vetrobranskog stakla mogu biti naknadno zatamljena.
Stepen refleksije stakala na vozilu ne sme prelaziti 15% kako ne bi došlo da zaslepljivanja drugih učesnika u saobraćaju.

– Pravilo o zatamnjivanju ima izuzetak

Od ovih odredaba mogu odstupati samo vozila sa posebnom dozvolom Ministarstva koje je nadležno za poslove saobraćaja.

– Katalizator

Vozila koja su homologovana i proizvedena sa katalizatorom ne smeju se koristiti bez ovog uređaja.

– Šta ako kupite polovni auto koji ima natpise na sebi ?

Natpisi koji su se nalazili na vozilu koje je promenilo vlasnika, a koji se odnose na prethodnog vlasnika, moraju biti uklonjeni u roku od 30 dana od dana promene vlasništva.

– Vozilo može biti višebojno

Vozilo može biti višebojno, bojeno ili prelepljeno folijom. Vozilo može biti i bojeno – prelepljeno na način koji predstavlja sliku odnosno totalni reklamni dizajn. U slučaju prelepljivanja celog vozila, boja vozila je preovlađujuća vidljiva boja.

– Gume

Pneumatici na vozilima moraju biti deklarisanih dimenzija od strane proizvođača, zavisno od najveće konstruktivne brzine kretanja vozila i najveće dozvoljene mase vozila na kome su pneumatici postavljeni.
Pneumatici na istoj osovini vozila moraju biti jednaki po tipu, vrsti ( letnji, zimski ), konstrukciji ( radijalni, dijagonalni i sa ukrštenim pojasevima ) nosivosti i dimenzijama.

– Dubina šare na gumama

Dubina šare pneumatika po gaznoj površini mora biti viša od fabrički dozvoljene dubine označene TWI oznakama, a ako tih oznaka nema, najmanja dozvoljena dubina je 1.6 mm za kategorije vozila L i M1 i 2 mm za ostala vozila

– Obnovljeni/Protektirani pneumatici

Na motornim vozilima mogu se, osim na upravljajućim točkovima, koristiti obnovljeni pneumatici. Obnovljene gume moraju na bočnoj strani gume imati oznaku „RETREAD“, pored toga moraju imati i četvorocifarnu oznaku nedelje i godine kada je izvršeno obnavljanje.

– Rezervni točak

Pneumatik na rezervnom točku mora biti istih dimenzija i nosivosti kao pneumatici koji se koriste na vozilu, ili moraju biti homologovani kao privremeni rezervni točak…

– Vozilo ne mora da poseduje rezervni točak

Rezervni točak ne moraju da imaju motorna i priključna vozila ako su pneumatici ili naplatci opremljeni nekim sigurnosnim sistemom za sigurnu vožnju sa izduvanim pneumatikom ili ako vozilo poseduje odgovarajuće sredstvo za privremeno osposobljavanje izduvanog pneumatika ( npr. sprej, pena u boci pod pritiskom, komplet za brzu popravku pneumatika i sl. ).

– Protiv požarni aparat

U motornim vozilima, osim u vozilima kategorije L, T i u vozilima kategorije M1 kojima se ne vrši javni prevoz lica u saobraćaju na putevima, mora postojati aparat za gašenje požara, sa važećim uverenjem o ispravnosti i biti postavljen na vidnom mestu tako da se u slučaju opasnosti može upotrebiti.

Dakle u putničkim vozilima nije obavezan PP aparat.

– Trougao

U motornim vozilima mora postojati, na vidnom mestu, znak za obeležavanje vozila zaustavljenog na kolovozu.

– Oprema za prvu pomoć

U motornim vozilima kategorija M, N i T mora postojati oprema za pružanje prve pomoći ( kutija prve pomoći veličine
A ) koja odgovara standardu А СРПС З.Б3.001 tako da se može po potrebi koristiti. Oprema za pružanje prve pomoći mora se nalaziti na dostupnom mestu.

– Kaciga za motoriste

Zaštitna kaciga mora biti mlađa od 5 godina u odnosu na datum proizvodnje kad je on upisan na spoljnoj strani kacige ukoliko ona ima rok trajanja.

– Reflektujući prsluk je obavezan

Motorna vozila, osim za vozila kategorije L, moraju da imaju najmanje jedan reflektujući prsluk koji odgovara standardu EN 471, kojeg je vozač dužan da koristi – obuče kada na putu obavlja radnje uz vozilo ( menja točak, obavlja manje popravke na vozilu, naliva gorivo kada vozilo ostane bez goriva, traži pomoć zaustavljajući druga vozila i sl. )

– Kruta veza, sajla za vuču vozila

U putničkim automobilima i vozilima namenjenim za prevoz opasnih materija mora postojati, na vidnom mestu, uže ili poluga za vuču tih vozila, koji mora omogućavati vuču vozila na rastojanju od 3 do 5 m kada se koristi uže, odnosno do 3 m kada se koristi poluga.

– Zimska oprema

Zimska oprema motornih i priključnih vozila, u smislu ovog Pravilnika, podrazumeva pneumatike za zimsku upotrebu
( M+S ) na pogonskim točkovima, ili pneumatike sa letnjim profilom ukoliko vozilo u opremi ima lance ili druga odgovarajuća sredstva za povećanje trakcije pogonskih točkova.
Na pneumaticima sa letnjim profilom iz stava 1. ovog člana, kada se na njima ne koriste odgovarajuća sredstva za povećanje trakcije pogonskih točkova, dubina šare gazećeg sloja, po obimu i širini, mora iznositi najmanje 4 mm.

– ABS (Anti-lock braking system) nije obavezan za M1 kategoriju

Sva vozila ketegorije М2, М3, N2, N3, О3 и О4 registrovana prvi put nakon 01.01.2010. godine, moraju da budu opremljena sistemom protiv blokiranaj točkova pri kočenju.

-Nasloni i pojasevi

Nasloni za glavu u putničkim automobilima moraju biti ugrađeni i izvedeni za sva sedišta za koja imaju ugrađene sigurnosne pojaseve, i obrnuto.

Traktori

Traktori moraju posedovati sledeću signalizaciju: 1.oborena svetla; 2. poziciona svetla; 3. stop svetla;  4. katadiopteri; 5. pokazivači pravca; 6. svetla za osvetljavanje zadnje registarske tablice; 7. tabla za označavanje sporih vozila; 8. žuto rotaciono svetlo.

Za svetla za označavanje prikolice, stop svetla, pokazivača pravca, poziciono svetlo, svetlo za osvetljavanje registarske tablice i katadioptera na prikolici koju vuče traktor shodno važe odredbe ovog pravilnika.

Za veliki broj teških saobraćajnih nesreća na našim drumovima odgovorna su neosvetljena poljoprivredna vozila. Striktno poštovanje novog pravilnika spaslo bi mnoge živote.

-Zaprežna vozila

Svetla na zaprežnom vozilu moraju biti izvedena kao najmanje jedno belo svetlo postavljeno na prednjoj strani vozila i kao najmanje jedno crveno svetlo postavljeno na zadnjoj strani vozila

Korisni linkovi:

Pravilnik o tehničkim uslovima za vozila

Zakon o bezbednosti u saobraćaju

Lokacije policijskih kamera u Beogradu i Novom Sadu

You may also like...

119 Responses

  1. djole каже:

    ja radim na tehnickom pregledu i reci cu ti da ako ubacis jos dva sedista to vise nece biti kombi (visenamensko) vozilo nego prelazi u autobus.jer svako putnicko vozilo ako ima preko 9 mesta za sedenje je bus.

    [Odgovor]

  2. djole каже:

    tehnicki pregled moze da otvori ko hoce a sa tom strukom koju si naveo moze da radi kao kontrolor na tehnickom pregledu.

    [Odgovor]

  3. dragan каже:

    u sezoni jeseni skidam zadnja sedista na autu marke “pasat“ karavan zbog pijace da mogu poneti vise robe. policija me zaustavlja i hoce da mi pise kaznu jel kazu nesmem da vozim bez zadnjih sedista . i kao sto biva provlacim se sa hiljadu dinara policajcu u dzep. pitam sme li se voziti auto takav,i dodatak taj isti auto je stigao iz svajcarske bez sedista i koristio je majstor koji radi vodu i takav je tamo vozen i umesto sedista je imao nekakve rucno pravljene kutije od lima. jel to srbija ima rigoroznije zakone od svajcaraca. unapred hvala

    [Odgovor]

  4. dragan каже:

    druze predraze mala sala spremi ti po nekoliko novcanica po hiljadu dinara mozes naleteti na nekoliko patrola u toku voznje. hahahaha

    [Odgovor]

  5. ivan miljkovic каже:

    ZAMOLIO BIH SVA MINISTARSTVA DA MI ODGOVORE KOJI MANIJACKI MOZAK JE SMISLIO OVAKO NESTO POSTO NIGDE U SVET NE POSTOJI OVAKAV ZAKON. AKO SU KOLA FABRICKI IZASLA BEZ ZADNJ NASLON JA KAO VLASNIK TAKVOG AUTOMOBILA NISAM DUZAN DA TO UGRADJUJEM. A POSTO TOLIKO DRZAVA ZELI DA IDE KORAK PRE VREMENA NEKA ONA FINANSIRA UGRADNJU I NEKA POSLE TOGA I NAPLACUJE KAZNE, DOTAD SMATRAM DA SVI MINISTRI KOJI SU GLASALI ZA OVAKO NESTO TREBA DA SAMI PODNESU TROSKOVE UGRADNJE NASLONA ZA CELU SRBIJU PA DA SUTRA PRICAJU KAKO SU UCINILI NESTO ZA NAS OBICNE GRADJANINE, A NEE DA NAS DODATNO OJADJUJU PRE NEDELJU DANA PLIN, DANASA NASLON, SUTRA JA MISLIM DA CE DA TRAZE U8 SVAKOM KRILU PO JEDAN REZERNI PADOBRAN DA IMAMO. DA DRAGI MOJI SUGRADJANI JA SMATRAM DA TREBA DA NAS………JER NI OVA VLAST NISTA NIJE BOLJA OD PROSLE. TOLIKO OD DEMOKRATIJE — ONI CE DA ZIVE A NAS KO NAS …. — NARAVNO ONI SA VLASTI…………..

    [Odgovor]

  6. ivan miljkovic каже:

    Ma kakvi nasloni i naknadna ugradnja, nemojte biti smesni, ne mogu da vam pisu kazne za to, mi o tome ne traba da vodimo racuna, nase je da se vezemo, a ne da vrsimo naknadne prepravke automobila, taj auto da ne ispunjava norme koje propisuje zakon ne bi moga biti plasiran na trziste, mi nemamo nista sa tim…

    [Odgovor]

  7. Aleksandar Milenkovic каже:

    JEbem majku svima koji su izmisljali ovaj jebani zakon .. ima vece rupe nego prosli.. A samo stavlja ljude na trosak.. Opet jebem vam majku svima

    [Odgovor]

  8. Boris каже:

    Mogu samo da se pridružim ovim komentarima sa JE…. i sl. i naravno da danas parkiram vozilo do daljnjeg, na pet tehničkih pregleda u gradu dobijam jedno 7 različitih odgovora,: skini pojaseve, ugradi i peti da ne bude registrovan na 4-oro, ubaci bilo koji naslon, ne ubacuj naslone, nipošto ne ugrađuj 5-ti pojas, moraš staviti 3 naslona………..
    Zato molim državu, da mi namiri sve troškove oko nabavke novih pojasa, i polovnih naslona za glavu (jer fabričkih nema) i troškove bušenja zadnje klupe, ako na kraju bude da treba naslon ugraditi, a to što ću morati menjati i tablice, saobraćajn itd tek ću da zaračunam, IZBORE U APRILU, a ne u oktobru…..i na kraju opet JE… za kraj. HVALA (sad mi je bar malo lakše!!!)

    [Odgovor]

  9. grad-sisak.net каже:

    owkjb tjsfo vxuh xbmu bxpyb.

    [Odgovor]

  10. vesna каже:

    zanima me da li vozac B kategorije moze da vozi kombi cija je tezina 2320 kg.a max nosivost 2950 kg….i da pri tome vuce prikolicu tezine250,a max dozvoljene nosivosti 750 kg…

    [Odgovor]

  11. miroslav каже:

    drustvo interesujeme,dali znate kako mogu da atestiram kombi za treceg putnika…poy

    [Odgovor]

  12. blaz каже:

    Da li svetla prednje pozicije mogu biti plave boje?

    [Odgovor]

  13. Djurdje каже:

    Kupio sam 2012.g auto prikolicu marke aron nosivosti 2000kg dimenzija 4000×2000 sa naletnom kocnicom, ista je vec 7 god.registrovana i ja sam je 2 godine bez problema registrovao, sluzi mi za prevoz pcela.E onada 2014 godine nisam mogao da registrujem.dosao je inspektor slikao proverio vin broj i rekao da je prikolica u redu u maju 2014 na moj zahtev dobio sam potvrdu da moze da se izvrsi tehnicki pregled, dobio sam sa potpisom ovlascenog lica u MUP’u Smed. Palanka .Odlazim da izvrsim tehnicki pregled sa dobijenom potvrdom ali niko nece da mi uradi teh. pregled kad je u pitanju ovaj tip prikolice svi mi kazu da ne smeju da izvrse teh.pregled i da se boje da im ne zatvore teh . prgled .O gospode Boze lude li drzave,,, sta sad da radim,,, u MUP’ kazu da mora da mi izvrse i tako prosle godine propala mi pcelarska sezona a kako stvari stoje i ove sam propa sta da radim i kom vise da se zalim.

    [Odgovor]

  14. Djurdje каже:

    ETO TAKVA NAM JE POLICIJA 5 PUTA MI U SELO OBIJALI KUCU NIKOG NISU NASLI SAD NI ZA PRIKOLICI DA MI BAR PUT KAZU STA DA RDIM ALAL VERA GOSPODO….

    [Odgovor]

  15. maillotfoot каже:

    Really looking forward to read more. Really Cool.

    [Odgovor]

  16. je prikolica u redu u maju 2014 na moj zahtev dobio sam potvrdu da moze da se izvrsi tehnicki pregled, dobio sam sa potpisom ovlascenog lica u M

    [Odgovor]

  17. testiram skuter koji je 49cm,2,94kw masa162kg.Jer je prva registracija na motocikl a po zakonu o b

    [Odgovor]

  18. Chile каже:

    Da li svetla prednje pozicije mogu biti plave boje?

    [Odgovor]

  19. Corea del Sud каже:

    Pa jel ces moci da zamenis motor a da ne menjas broj u saobracajnoj?

    [Odgovor]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *