Preregistracija Polovnih Autobusa i Kamiona

uvoz autobusaNakon što je Vlada Srbije dozvolila privremeni uvoz polovnih automobila koji ne ispunjavaju EURO 3 standard, dovoljen je uvoz polovnih autobusa i kamiona koji do sada nisu ispunjavali zakonske norme za uvoz i registraciju…

Za firme sa sedištem u Srbiji dozvoljena je preregistracija polovnih autobusa i kamiona iz inostranstva, koja će trajati od 27. jula do 8. avgusta. Uslovi uvoza i registracije su isti kao i kod preregistracije automobile (koje možete pročitati u našem članku). Ukratko uvoz  je gotovo bezuslovan, vozila ne moraju da ispunjavaju EURO 3 standard i nema ograničenja u starosti vozila. Pri uvozu se plaća standardana carinska stopa i PDV. Autobusi i kamioni treba da su kupljeni u inostranstvu pre prvog januara 2008. godine ili da poseduju ovlašćenje o raspolaganju sa vozilima starije od pomenutog datuma. Što za falsifikatore neće biti problem, jasno je iz preregistracije automobila.

Procenjuje se da kamiona i autobusa sa stranim registarskim tablicama u R. Srbiji nema više od hiljadu. Odluku vlasti da dozvoli uvoz polovnih teretnjaka oštro su kritikovali domaći proizvođači autobusa i kamiona.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *