Pao Mig 29, Pilot poginuo !

Pilot Ranđelović na aeromitingu u Čeneju

Pilot Ranđelović na aeromitingu u Čeneju

Jutros oko 9 časova blizu vojnog aerodroma Batajnica srušio se lovački avion MIG-29 Vojske Srbije.

Pad aviona desio se pri izvođenju manevra na maloj visini. Zbog takvih parametara leta pilotu koji se katapultirao nije uspeo da se otvori padobran.  Pilot je sa teškim povredama prebačen na VMA, a mesto pada je lokalizovano.

Avionom je pilotirao pilot potpukovnik Rade Ranđelović, a kako saznajemo preminuo je na vojnomedicinskoj akademiji.

Nažalost po polsednjim informacijama, prilikom udara aviona u zemlju, poginuo je vojnik na redovnom odsluženju vojnog roka Milan Ulemek, dok je još jedan vojnik lakše povređen.

Vojska Srbije ima pet MIG-ova 29, koji su nedavno delom remontovani u Rusiji, a delom u VRZ Moma Stanojlović. Ostali avioni tipa MIG-29 (raspolagali smo sa 16 aparata), izgubljeni su na zemlji ili u vazdušnim borbama sa avijacijom NATO pakta 1999. godine.

Rade Randjelovic Mig 29

Piloti ne umiru, oni samo odlaze i ne vraćaju se

Stručnjaci iz MiG-a učestvovaće u istrazi pada aviona

MiG

Stručnjaci ruske vazduhoplovne korporacije MiG, koja je konstruisala i proizvela MiG 29 učestvovaće na poziv ministra odbrane Dragana Šutanovca u radu komisije koja će se baviti otkrivanjem uzroka pada lovačkog aviona Vojske Srbije MiG-29, rečeno je u Ministarstvu odbrane. Da podsetimo MiG je nedavno remontovo motore i druge sofisticirane sklopove srpskih lovaca i remotovanim avionima izdao tehničku dozvolu za upotrebu.

Odložen aeromiting

Zbog udesa, organizacioni odbor Aeromitinga “Beograd Er Šou 2009“ je doneo odluku da se odloži Aeromiting, koji je trebalo da se održi u subotu 11. jula na Kalemegdanu.

Organiozacioni odbor je izrazio najdublje saučešće porodicama pilota potpukovnika Radeta Ranđelovića i vojnika Milana Ulemeka, kao i svim pripadnicima Vojske Srbije.

You may also like...

3 Responses

 1. Sasa каже:

  Strasno, velika steta za porodicu ali i za nasu avijaciju. Moje saucesce najblizima.

  [Odgovor]

 2. NIKOLA каже:

  OGROMNA TRAGEDIJA i gubitak za nasu OTAZDBINU SRBIJU!MOJE DUBOKO
  SAUCESCE PORODICAMA POKOJNOG HEROJA NASEG NEBA VITEZU RADETU RANDJELOVICU I MLADOM
  VOJNIKU U CVETU MLADOSTI MILANU ULEMEKU!LAKA IM ZEMLJA I VECNA SLAVA!!!NEKA CEO SVET CUJE ZA HEROJSKI 204.LOVACKI PUK NASH VITEZOVA NA BATAJNICI!NIKADA NECU ZABORAVITI HEROJSKI CIN POKOJNOG
  VODJE VITEZOVA MILENKA PAVLOVICA KADA JE KAO PRAVI LIDER SA SRCEM
  OTAZBINE POLETEO U SUSRET BEZDILEMA POD FORSAZOM SAM NA 100.NATO
  ZVERI,POKOJNOG ZORANA …!!!SADA I HEROJ RADE I TO U MIRU!KAKO DA SE NESTIM TRAGEDIJE MAJSTORA LETENJA POKOJNOG ISTVANA KANASA?SLAVA HEROJIMA SRPSKOG NEBA!!!NEGO DOKLE VISE DA GINU NAJBOLJI OD NAJBOLJIH,DOKLE DA MLADI OSTAJU BEZ UZORA BEZ PREMCA?DOKLE???NAJBOLJI PILOTI SVETSKOG NEBA-SRPSKI PILOTI NAJZAD ZASLUZUJU NAJBOLJE I ISPRAVNE AVIONE!MOLIM VLADU I GOSPODINA SUTANOVCA DA UCINE SVE DA NASI PILOTI LETE NA NAJBOLJIM I NOVIM AVIONIMA A NIKAKO REMONTOVANIM I PREFAFBANIM!DACE BOG DA SRPSKI PILOTI I SRPSKA MLADOST LETI NA SAVREMENIM I ISPRAVNIM AVIONIMA 21 VEKA 4-5.GENERACIJE A NE „RETURNCOLORS MIG-29“!NIKADA VISE U IME BOGA!!!
  NIKO NESME I NECE SRBIJI I NJENOJ MLADOSTI POTKRESATI KRILA!!!

  [Odgovor]

 3. MILE каже:

  Svaka cast.Lepo receno ali niko to necuje nazalost

  [Odgovor]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *