Zakon o bezbednosti saobraćaja, ZOBS

You may also like...

275 Responses

 1. 111 каже:

  Kada saobracajac regulise saobracaj,stanete, cekate u nedogled i kada nema vozila vi krenete, a bez da ste sacekali naredbu saobracajca, moze li da se pise prijava?

  [Odgovor]

 2. marko каже:

  zanima me da li sa novom vozackom dozvolom u kojoj imama BE kategoriju mogu da vucem prikolicu od bruto dve tone, tj da je vucem sa kombijem kojem masa ne prelazi bruto 3,5 tone…….po onome sto sam procitao u zakonu ispada da mogu…samo u tom slucaju prikolica ne sme da bude teza od bruto 3,5 tone….sta ako me zaustavi policajac i kaze da to nije to…..

  [Odgovor]

 3. Mikica каже:

  Поштовани,
  Имам неке нејасноће око возачке дозволе па Вас молим ако можете да ми појасните.
  Наиме мој Син 1994. године
  прошле године у септембру месецу положио је за А категорију.
  Издата му је дозвола са уписаном категоријом (са забраном преко 125 цм3) до навршене 18. године.
  08.08.2011. године положио је за Б категорију.
  Приликом одласка у СУП Краљево да му се упише Б категорија
  службено лице му је издало пробну возачку дозволу на годину дана
  а том приликом му је одузело дозволу (остала у МУП-у) са уписаном А категоријом
  и рекло да нема право док му траје пробна возачка дозвола да управља мотоциклом до 125 цм3.
  Молим ВАС да ми објасните да ли је службеник у праву пошто је ѕа А категорију полагао и уписао у дозволу по
  старом закону о безбедности у саобраћају а и по новом са навршених 16. година има право А1
  Унапред захвалан у нади да ће те ми помоћи

  [Odgovor]

 4. Milena каже:

  Moj suprug ima prebivaliste u Sloveniji,a ja jos uvek ne,pa me interesuje da li mogu ja ovde u Srbiji da vozim auto na Slovenackim tablicama sa ovlascenjem?

  [Odgovor]

 5. darivoje каже:

  imam pitanje prilikom kontrole naduvao sam 0.7 kolika me kazna ceka prem da nisam imao ni jednu kaznu najmanje 3 god…..neka mi neko odgovori strucan hvala

  [Odgovor]

 6. Miroslav каже:

  da li je moguce da te policajac kazni ukoliko parkiras vozilo uredno na parking i izadjes i krenes 10m peske i dodje policajac i trazi vam dokumente za prekrsaj koji ste napravili a nije vas zaustavio

  [Odgovor]

 7. srdjan каже:

  dali mogu sa pspe da vozim a1 ili samo am

  [Odgovor]

 8. svracajuci na benzinsku ompu da sipam gorivo premetio sam da na oko sto metara saobracajna policija wrsi kontrolu.Sipao sam gorivo i kernuo izlazeci s pumpe propustio sam nekoliko vozila i tom prilikom sam upalio oborena svetla policajac je to wideo i zaustavio me trazeci moje isprave, cutke sam mu dao plasticnu knjizicu u koju su bile isprave a u njoj su bile pet hiljade dinara .Kad je policajac video novac ostro je reragovao recima, a sto mi dajete i novac ja sam vam trazio samo vozacku dozvolu ,ja sam odgovorio da ja uvek tu drzim novac.Zatim je policajac rekao da ja vozim bez svetla pa sam izasao iz auta da se u to uverim jar zam da sam sigurno upali svetla, onda mije policajac rekao a jer znate da nesmete da napustate vozilo,ja sam odgovorio pa gospodine vi tvrdite da ja vozim bez svetla a ja znam da sam svetla upalio jos na izlasku sa pumpe. Onda je policajac rekao jel se vi to samnom svadjate, ja sam odovorio ja sa vame nemam razloga da se svadjam ali mislim da ovo sto radite nije u redu.Isti policajac je napisao prijavi pa sam platio kaznu od 3500 dinara. Prsudite sami . ???

  [Odgovor]

  Tale Odgovor:

  Kao što se ne treba kačiti sa kuvarom(jer će da ti spremi pomije ili da manje))tako se ne treba zezati ni sa pandurom.
  Iskulirati i nikad se ne svadjati. Kad je uznemiren smirtiti ga neusiljenom ljubaznošću i iskrenošću kada pogrešite. Čim kreneš da se raspravljaš kazna ti visi nad glavom.

  [Odgovor]

  miroslav Odgovor:

  pises mu prijavu da ti trazi pare i to pismeno

  [Odgovor]

 9. svracajuci na benzinsku ompu da sipam gorivo premetio sam da na oko sto metara saobracajna policija wrsi kontrolu.Sipao sam gorivo i kernuo izlazeci s pumpe propustio sam nekoliko vozila i tom prilikom sam upalio oborena svetla policajac je to wideo i zaustavio me trazeci moje isprave, cutke sam mu dao plasticnu knjizicu u koju su bile isprave a u njoj su bile pet hiljade dinara .Kad je policajac video novac ostro je reragovao recima, a sto mi dajete i novac ja sam vam trazio samo vozacku dozvolu ,ja sam odgovorio da ja uvek tu drzim novac.Zatim je policajac rekao da ja vozim bez svetla pa sam izasao iz auta da se u to uverim jar zam da sam sigurno upali svetla, onda mije policajac rekao a jer znate da nesmete da napustate vozilo,ja sam odgovorio pa gospodine vi tvrdite da ja vozim bez svetla a ja znam da sam svetla upalio jos na izlasku sa pumpe. Onda je policajac rekao jel se vi to samnom svadjate, ja sam odovorio ja sa vame nemam razloga da se svadjam ali mislim da ovo sto radite nije u redu.Isti policajac je napisao prijavi pa sam platio kaznu od 3500 dinara. Prsudite sami . ??? /ne nikada nisam nigde opisao ovaj dogadj ali mije sada sve jasno:

  [Odgovor]

 10. Dejan каже:

  Moze li mi neko reci sta mi je potrebnood doklumenata da bih vozio auto na italijanskim tablicama?Inace moj otac zivi i radi u italiji pa bi se auto vodio na njega.Hvala unapred

  [Odgovor]

 11. Ivana каже:

  Zanima me da li neko zna da mi kaze, da li ja sad kad sam polozila voznju moram da vozim po novim pravilima, nesmem sama da vozim, nesmem nocu itd. Ili se to odnosi na polaznike koji jos nisu polozili voznju i tek uce?

  [Odgovor]

 12. svetislav каже:

  Od kada se primenjuju kaznene odredbe za prekrsaje u saobracaju a koje se odnose na oduzimanje bodova po novom zakonu?

  [Odgovor]

 13. dEJAN каже:

  Da li znate kolika je kazna?
  Zato sto vozim motor ne registovan,bez dozvole,bez kacige,…u selu…godiste sam 97..

  [Odgovor]

 14. Miroooo каже:

  zanima me ljudi dali mogu sa mojim Golfom 2 i svojom vozačkom novom sa (B) kategorijom da vozim svoju kamp prikolicu koja je teška 900 kilograma, i registrovana sa svojom tablicom, hvala

  [Odgovor]

 15. DUSAN каже:

  Zanima me ,da li je potrebna potvrda ako nisam vozio kamion vikendom ili nekim drugim danom, a imam sve predhodne nosace tahografa, a odnosi se na unutarnji saobracaj u SRBIJI, i gde je to zapisano u sluzbenom glasu.

  [Odgovor]

 16. Dragan каже:

  Puna linija.Vozilo ispred mene se zaustavlja, ja ga u blagom luku obilazim, kacim punu liniju.Saobracajac pise zapisnik o zapocinjanju preticanja.Sleduje prijava sudiji za prekrsaje.Sta je trebalo da uradim?Da sacekam da drugo vozilo stane, pa tek onda da zpocnem preticanje?

  [Odgovor]

 17. Ranko каже:

  Da li se kaznjava voznja ako je vozac koji upravlja putnickim vozilom punoletno a NEMA pored sebe lice sa polozenim vozackim ispitom i min 5 godina iskustva?

  [Odgovor]

 18. rade каже:

  Jel zna neko koliko mi kazna sleduje za o,3 promila alkohola i zabranjeno vreme? saobracajka se desila u pola 1 ujutro.. I da li ce moci da utvrde kolika je brzina bila u pitanju, vozio sam u trecoj brzini, u pitanju je 128. ja mislim da sam vozio oko 60, 70km/h. Nisam napravio nikakvu stetu drugima, devojku su vodili u hitnu nije nista slomila, nije bilo krvi samo je bila malo ugruvana.. MOLIM VAS AKO NEKO ZNA NEKE INFORMACIJE NEKA PISE! HVALA!

  [Odgovor]

  Tale Odgovor:

  Ako si na probnoj dozvoli i još popio malo(makar i jedno pivo!) to se tretira veoma strogo. Moguća kazna oduzimanja dozvole i/ili produženja probe na još godinu dana. Sledeći ozbiljan prekršaj bi mogao da povuče poništenje dozvole(ukoliko si kažem na probnoj dozvoli i krivac za udes).

  [Odgovor]

 19. milos каже:

  sta sve traktor treba da sadrzi od opreme

  [Odgovor]

 20. nestor каже:

  da li mogu da vozim kola SAM sa probnom dozvolom cim napunim 18 god, ili moram da cekam godinu dana od izdavanja dozvole?????

  [Odgovor]

 21. nenad каже:

  Pozdrav

  Sinoc sam prosao kroz zuto svetlo, zaustavio me policija, trazili licnu kartu,vozacku i saobracajnu. Zvali me kod njih u kola posto je pada kisa. Sve je trajalo kratko,minut dva, mislim da su samo zapisali podatke, pitali me zasto sam prosao, i rekli mi da pazim i cuvam dozvolu, da je kazna za taj prekrsaj 15000-30000 + 3.meseca bez dozvole.

  Moje pitanje: Nista mi nisu dali,nista nisam potpisao, da li mogu da ocekujem da mi stigne sudski poziv i kazna ili sam se ovaj put provukao???

  Da li neko ima slicnih iskustava???

  Hvala na odgovoru 🙂

  [Odgovor]

  majstor joza Odgovor:

  ako ti nisu dali nista da potpises neces sigurno dobitikaznu

  [Odgovor]

  Tale Odgovor:

  Dobio si prijateljsko upozorenje. Verovatno su videli da si savestan i tako to ali da si bio ‘nepažljiv’.
  I saobraćajci su ljudi.

  [Odgovor]

  miroslav Odgovor:

  kod njih se nikada nezna

  [Odgovor]

 22. Andrija Mumović каже:

  Dana 30.01.2011. godine na putu Ruma-Irig kod raskrsnice sa semaforom na ulazu u Rumu od pravca Šapca „obišao“ sam teretni kamion koji se kretao 10-15 km na sat, na delu puta gde je „preticanje“ zabranjeno vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Policija me je zaustavila, napravila zapisnik koji sam odbio da potpišem jer nisu u njega uneli činjenicu da se kamion kretao veoma sporo, što su i oni videli jer su mi bili iza vozila. Podneli su prekršajnu prijavu za čl. 331 st. 1 tačka 10 i prekršajni sud u Rumi me je kaznio oduzimanjem dozvole na 3 meseca, 6 kaznenih poena i 15.000,oo dinara novčano. U svojoj izjavi pred sudijom u N. Sadu sam izjavio da sporim postojanje PREKRŠAJA, jer nisam „preticao“ na zabranjenom mestu, već „obilazio“ kamion. U obrazloženju na uloženu žalbu (koja je odbijena)su mi rekli da je to svejedno!!!
  Ja vas pitam šta sam trebao uraditi neki dan kada je, ispod petrovaradinske tvrđave, ispred mene išao kamiončić JKP koji rotacionom četkom čisti bankine i put, a koji se kretao 10-tak km na sat.Ja sam ga strpljivo pratio dok, posle 500-600 metara, nije počela isprekidana linija, a za to vreme nas je obišlo bar desetak vozila koji su mi svirali, zašto ga ne obiđem, ili kako sud kaže „preteknem“. Pitam se ko je ovde lud: ja ili svi vozači koji su nas obišli-pretekli?

  [Odgovor]

 23. milan каже:

  Pošto sam stekao penziju u nemačku tamo imam stan gde povra
  emerno odlazim(jer su mi tamo deca) pa imam nemačku dozvolu koja je u našoj policiskoj stanici a imnam i našu dali mogu voziti auto sa našim tablicama šes meseci nakon prelaska granice jer ja idem često preko nekad neplanirano da ja moram uvek tražiti dozvolu a desui se da putujem noču,a policija nema pristupa u arhivi da bi mi dala dozvolu.

  zahvalan.
  Milan.

  [Odgovor]

 24. zeljko каже:

  kakva je kazna ako sam vozio bez dozvole,a u meduvremenu sam polozio,dali sad mogu dami upisuju neke poene

  [Odgovor]

 25. majstor joza каже:

  dali neko zna da mi odgovori?..7 godina sam imao dozvolu B kategorije,nazalost nagurao sam vise od 18 kaznenih poena pa su mi cika milicajci oduzeli trajno dozvolu,ali mogu da polazem ponovo cim mi istekne kazna….Koja je procedura ponovnog polaganja,dali trebam da izlazim pred neku komisiju,i kakvu cu dobiti dozvolu?….pocetnicku ili onu sa kojom mi nisu ograniceni sati kad mogu da vozim….pozdrav.

  [Odgovor]

  Tale Odgovor:

  Verovatno ćeš dobiti(kad/ako položiš) dozvolu na kojoj će biti oznaka da ti je već jedna oduzeta kako bi saobraćajci posebno obratili pažnju. To ti je ono kao kad lekari pišu u šiframa ili latinski a što tebi ništa ne govori ali njima dosta.
  Jbg, kkoji moj se zezaš u saobraćaju..Ko zna šta si sve radio jbg. Pamet u glavu ubuduće.

  [Odgovor]

 26. Blagoje каже:

  Prosto da ćovek ne poveruje da je ovoliki broj „komentatora“ koji ne znaju da koriste naše slovne znakove a sve drugo znaju. Pa ljudi, da li primećujete da i vaša imena nisu to, da li je neko Saša ili Sasa, Kozić ili kozić, Šiško ili Sisko, … pa svi komp. imaju neverovatne mogućnosti, a mi pišemo tako da se ne razumemo u potpunosti. Samo malo treba da se ovo reši, nađite u kontrol panelu jezičke opcije, unesite srpski bilo ćirilica ili latinica i videćete nije teško. Tada ćemo moći da se bolje razumemo.

  [Odgovor]

 27. slobodan каже:

  zakon je odlican samo sto ga saobracajna policija zloupotrebljava.dali ste nepismenim ljudima da reketira ovaj narod a drzava ih stiti,nemozes im nista a nemas ni kome da se obratis za pomoc.kadija te tuzi kadija te sudi.neizadjes im u susret i nedas im sta traze oni ti sada jos lakse uzmu dozvolu .ne moras ni da budes kriv,njihovo se vazi.ko si ti,ti treba da budes tu samo da odvajas sredstva za njihove plate i nenaplacujes usluge koje njima trebaju tj.radi im za dzabe inace si nadrljao.ksda shvatite da je milicija narodna a ne narod miliciji onda ce i nama postenim gradjanima da budr bolje.Hvala sto ste ovo procitali.GRADJANIN IZ UNUTRASNJOSTI.

  [Odgovor]

 28. Tale каже:

  Polagaće i sve završiti po starom jer je upisao auto školu dok je on bio na snazi. Imam druga koji je još pre deset godina izvozao svojih 40 časova ali iz nekih razloga nije nastavio dalje(ka testovima i polaganju). Sada je krenuo opet i sve mu se računa po starom.

  [Odgovor]

 29. IVAN каже:

  ODUZETA MI JE DOZVOLA PRE TRI GODINE 1,2 PROMILA A I PROSLE GODINE 0,51 I SAD SU ME OPET UHVATILI NA 0,91 KAKVA ME KAZNA OCEKUJE A IMAM ODUZETIH SEST POENA

  [Odgovor]

 30. ivana каже:

  polozila sam u decembru 2011. i dobila probnu vozacku dozvolu a u januaru 2012 sam napunila 18 god,pa me zanima,da li smem da vozim sama kola,po istim pravila iz probne vozacke dozvole…

  [Odgovor]

 31. ivan sm каже:

  sa koliko godina se moze polagati za potvrdu do 49 kubika

  [Odgovor]

 32. Aleksandra каже:

  MOLIM VAS ZA ODGOVOR !
  Koliki je broj kaznmenih bodova za 0,56 promila alkohola ????
  posto nema napisano ….ja sam za to dobila 6 bodova !!!! a za 1,2 i navise je 10 bodova!!! A za raspon od 0,5-1.2 nema naznaceno u zakonu !!! O cemu se radi ????

  [Odgovor]

  ivan Odgovor:

  alekandra koliku si kaznu dobila?Ja sam naduvao o.7 i za koji dan idem na sud pa me interesuje..hvala unapred

  [Odgovor]

 33. aleksandar p каже:

  imam potvrdu o poznavanju saobraćajnih propisa izdatu 1973godine za vožnju bicikla sa pomoćnim motorom (tomos automatik)čujem da je nevažeća po novom zakonu o saobrajnim propisima pa me interesuje dali moram ponovo da polažem ispit za poznavanje saobraćajnih propisa imam 73godine molim da mi neko odgovori

  [Odgovor]

 34. Siniša каже:

  U firmi u kojoj radim nalazim se na radnom mestu rukovođenja transportom odnosno predstavljam odgovorno lice. Dolazila mi je saobraćajna inspekcija i na osnovu pregleda tahografskih pločica našla neregularnost kod držanja pauza kod vozača. Zakon koliko vidim „kači“ i mene kod ove vrste kazni. Ako sam ja učinio sve da do toga nedođe postoji li način kod sudija za oslobađajuću presudu odgovornog lica? Moram istaći i to da je sramota koliko se različito tumači novi zakon o bezbednosti u saobraćaju kod saobraćajne policije i „kaznene ekspedicije“ za kontrolu saobraćajne dokumentacije. Pozdrav

  [Odgovor]

 35. Toma каже:

  Pozdrav svima,

  Imam jedno pitanje, naime, moj otac radi u Sloveniji i odande treba da doveze auto (nema euro 3). Sada, čuo sam da postoji mogućnost da kada ga bude dovezao ovde izvadi neko ovlašćenje da i ja mogu voziti taj automobil u njegovom odsustvu. Zna li neko o čemu se tačno radi, je li to moguće i ko i kako izdaje ta ovlašćenja (sud, opština, MUP, neka agencija itd.)?

  [Odgovor]

 36. djuka каже:

  dana 27.02.2012.uvezao sam iz Slovenije ter.vozilo sa slovenackim zoll tablama,sa polisom i zelenim kartonom na moje ime preko granicnog prelaza Kelebija,vozilo uredno prijavio carini,dobio JCI za carinjenje u N.Sadu.Posto na gr.prelazu Kelebija nema mogucnosti izdavanja probnih tabla nastavio sam prevoz za NS sa zoll tablama koje su upisane u JCI. U naselju Subotica policajac me zaustavio i sacinio zapisnik o prekrsaju za voznju stranog vozila bez obzira sto se radi o carinskoj robi i sto se na gr.prelazu ne izdaju probne table. Pokusao sam ljubazno da ukazem na uhodanu praksu prevoza takvih vozila do mesta carinjena ali mi je receno da to ovisi da li imas ili nemas srece odnosno ako prodjes prosao si.Sudija za prekrsaj ce da otcepi po skali a mene interesuje da li ce moja zalba na okolnost nemogucnosti uzimanja probnih talba biti usvojena,

  [Odgovor]

 37. miki каже:

  Sinoć sam napravio veliku grešku. Vraćao sam se kući,vozeći auto,a zabranjeno mi je upravljanje motornim vozilom,mesec dana. Imao sam problem porodični i morao sam da vozim,no sad to nije bitno,koliko to da kad sam video patrolu na putu,odbio sam da stanem na znak policajca i skrenuo u drugu ulicu. A zatim su oni krenuli zamnom,gde su me pritom i sustigli,tj zaustavili i na veoma grub nacin zaustavili i naravno zapisali,dobio sam da idem kod sudije za prekršaj,pa me sledece zanima kolika je kazna za ove,sledeće navedene prekršaje
  čl. 331 st. 1 tač. 47
  čl. 331 st. 1 tač. 8

  Molim Vas da mi odgovorite
  u očajnom sam stanju,bojim se
  trajnog oduzimanja vozačke,koja
  mi je mnogo znači za budućnost.
  Znam da sam pogrešio al eto sad je gotovo.

  Hvala unapred!!!

  [Odgovor]

 38. ozrenko каже:

  pozdrav..ljudi imam problem,ako neko zna rjesenje bio bi mu zahvalan..imao sam auto na svoje ime,prosle godine sam ga prodao i sa kupcem napravio kupoprodajni ugovor koji pritom nismo ovjerili iz nepoznatih meni razloga!!imam 2 svjedoka koji su bili prisutni prodaji vozila..na ugovoru imam ime i prezime,broj licne karte i potpis kupca..mejdutim,kupac je nakon izvjesnog vremena preprodao vozilo bez mog znanja,jer sam trenutno van drzave!nepoznata mi je osoba koja je kupila vozilo od njega,znaci nemogu mu stupit u kontakt..problem: istekla je registracija i tablice su i dalje na moje ime,priteze me zakon da vratim tablice,kaznjen sam sa 50km kazne i u roku 8 dana moram da vratim tablice..dali mogu ja sa tim ugovorom i 2 svjedoka da skinem teret sa sebe i dokazem da sam prodao vozilo prvom kupcu!!hvala unaprijed

  [Odgovor]

 39. borko каже:

  sta se desava kad te zaustavi policija,vozis u pijanom stanju i bez dokumenata..pri razgovoru sa policajcem on posumnja da se svadjam sa njim pa me i za to optuzi!!imam sudjenje u skorije vrijeme..zanima me koliko je kazna manje-vise za tako nesto..ako zna neko nek mi odg bicu zahvalan..

  [Odgovor]

 40. gagi каже:

  dali je tano i dokle ce biti praksa da im te zaustavi saobraajna patroja i privede sudiji za prekrsaje,da moras biti kriv i kaznjen a oni obavzno biti u pravu? nedavno sam imao upravo primer na svojoj kozi gde je saslusanje i sudjenje bilo farsa. policajci su se zakleli da ce govoriti istinu a lagalisu i podemehom me gledali svo vreme. sudija je odmah znao sve jer je bio pripremljen samim njihovim dolaskom i susretom snjim. hvala

  [Odgovor]

 41. Ivan каже:

  Da li mogu da upravljam motorom A kategorije ako mi je izrecena zabrana za B kategoriju?Da li zabrana vazi samo za B ili za sve kategorije…?

  [Odgovor]

 42. dajan каже:

  kolika je kazna za preticanje kamiona na punoj liniji inace to mi je prvo kazna i u saobracaju uopste. Da li postoji uslovna kazna ili skidanje poena ,uostalom odgovorite mi molim Vas .UNAPRED HVALA

  [Odgovor]

 43. BOSKO каже:

  POSEDUJEM KATEGORIJU ,BE,SA NOM VUCEM TREJLER DVOSOVINAC CIJA JE TEZINA 760 KG KOLIKO MOGU NOSITI TEZAK TOVAR A DA ME NEMOGU KAZNITI

  [Odgovor]

 44. BOSKO каже:

  i dali ima veze ato je trejler dvosovinac

  [Odgovor]

 45. Jovgen каже:

  Postovani!Vec deset godina kako su postavljene trodelne(?)trodelne
  putne prepreke,tzv.“lezeci policajci“,ispred pesackih prelaza u gla
  vnoj vrbaskoj ulici,vise su pretnja po bezbednost,nego sto su u fu-
  nkciji zastite pesaka,kao najugrozenije kategorije ucesnika u sao-
  bracaju.I pored predocenih desetina snimaka bahate i rizicne voznje
  vozilima sredisnim „propustom“ istih prepreka na svakih(!)30-60 se-
  kundi,lokalna Direkcija i dalje odbija transformaciju u bezbedono-
  sniju jednodelnu varijantu konstatacijom da „jos niko nije nastra-
  dao“!?Neverovatno!Zar je zaista potrebno da po nasem „dobrom“ obi-
  caju prvo neko nastrada,pa da se tek potom adekvatno reaguje?

  Pitanje,KO je nadlezan da „privoli“ opstinare da odredjenim prome-
  nama zastite pesaka na prelazima,odnosno da li takva nebriga podle-ze KRIVICNOJ odgovornosti?Pozdrav!

  [Odgovor]

 46. danijel каже:

  dali nove tablice smeju da se probuse kako bi se pored okvira pricvrstile i dodatnim srafovima?

  [Odgovor]

  ZOBS Odgovor:

  Ne smeju.
  Ali svi to rade i policija ne kaznjava. Samo to uraditi kulturno, sa malim srfovima ili pop nitnama.

  [Odgovor]

 47. Rade каже:

  Da li se kaznjava ako se automatski pojas nekim pomagalom npr. stipaljkom ogranici da ne steze vozaca? U jednom susretu sa policijom, policajac je rekao da je to po zakonu kaznjivo, pa samo da proverim. Hvala unapred.

  [Odgovor]

 48. Vukasin каже:

  Da li kazna zastareva posle dve godine od napravljenog prekrsaja ili od dana kada je donesena presuda?

  [Odgovor]

  Ana Savic Odgovor:

  prekrsaji zastarevaju od dana kada si prekrsaj napravio… :))

  [Odgovor]

 49. zoran каже:

  lopovska policija samo gleda da napuni budzet za svoje plate

  [Odgovor]

 50. Enes каже:

  Zanima me da li je zabranjeno naljepiti citavo auto folijom recimo carbon,ako ta folija nijansom sekundu odbija od prave? Imali kakav zakon o ljepljenju folije po limariji auta?

  [Odgovor]

 51. sasa каже:

  da li su dozvoljena slova na sofersajbni pise mi no limit tuning rekli su mi da skinem

  [Odgovor]

 52. Aleksandra каже:

  Imam jedno pitanje.
  Dobila sam probnu vozacku dozvolu.Imam 24 godine. Trebalo bi da konkurisem za posao u americi, vozacka dozvola stvara mi veliki problem. Jer je potrebno da imam medjunarodnu da bih tamo mogla da vozim i da bih posle nekog vremena i tamo mogla da polazem vozacki. Moje pitanje je da li postoji mogucnos da dobijem biometrijsku vozacku dozvolu pre isteka same probne po hitnom postupku?
  Hvala unapred

  [Odgovor]

 53. jovgen каже:

  Postovani,
  da li putne prepreke,tzv.“lezeci policajci“ iz TRI(3)dela,imaju utemeljenje u poslednjem pasusu cl.l65 ZOBS-a,u kojem se navodi da:“Ministar zaduzen za poslove saobracaja,donosi blize propise o VRSTI,IZGLEDU…“,ili je trodelna izvedba istih slobodna „kreacija“?!

  [Odgovor]

 54. dragana каже:

  kolika je kazna za prolaz kroz crveno

  [Odgovor]

 55. Robert Salontai каже:

  Postovani! 28.12 Zaustaviome policija i kaznio me sa 3000 din zatosto mi nije radio svetlo al imam ugradjen led svetla palese cim kontakt dam. ugradjenisu kao sto je na slici http://217.26.67.168/uploads/2/7/2770262/ZOBS%20dnevna%20svetla%20ECE.jpg . Pitanje dalije kazna realna ili nije

  [Odgovor]

 56. RASA каже:

  DA LI SE MOZE IZVRSITI ZAMENA VOZACKE DOZVOLE I AKO STARI OBRAZAC VOZACKE DOZVOLE JOS UVEK TRAJE U VREME IZRICANJA ZABRANE UPRAVLJANJA . ZABRANA POCINJE 17.01.2014 KAD MOGU DA ZAMENIM STARI OBRAZAC

  [Odgovor]

 57. Dragan каже:

  Auto mi je u sivoj metalik boji, imao sam saobracajnu nezgodu pa sam mora da zamenim branik (on je sada u crnoj, prajmeru), Haubu (sada je u crvenoj), i kilo (koje je takodje u crvenoj), da li cu sa takvim automobilom moci da prodjem tehnicki pregled kako bi registrovao automobil.

  [Odgovor]

 58. Tom каже:

  Da li se mora menjati i Potvrda o poznavanju saobraćajnih propisa?

  [Odgovor]

 59. ILIJA каже:

  Ne znam druze,mene zanima dali ja mogu sa potvrdom o poznavanju saobracajnis propisa da vozim traktor?

  [Odgovor]

 60. nikola каже:

  postovani interesuje me yakon o beybednosti saobracaja i to koja je kayna yaprecena ya ovaj prekrsaj CLAN 333 STAV 2 TACKA 31 zobsa

  [Odgovor]

 61. mladen каже:

  Da li i koliko bodova ide za istekao sertifikat tahografa 3 meseca

  [Odgovor]

 62. zlatko каже:

  zdravo ljudi..:) hteo bih da vam postavim jedno pitanje.Registovao sam auto u agencji,sve uplatio.Kada sam trebao da odem u saobracajnu policiju po nalepnicu,proveravali su mi licnu kartu i rekli da imam postupak oko boravisnog mesta [tako nesto] i nisu mi izdali nalepnicu,rekli su mi da trebam prvo da se obratim u policiji u vezi licne karte a ja sam sve uplatio..E sad me interesuje,da li postoj neka mogucnost da mi izdaju nalepnicu.?

  [Odgovor]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *